lørdag 10. mai 2008

The Montenegro-Levanger-Project

I april i år dro 10 norske skoleelever og to lærere fra Levanger Videregående til Herceg-Novi, Montenegro. Vi bodde hos elevene ved skolen Ivan Goran Kovacic. Dette var en del av samarbeidsprosjektet mellom Levanger og Herceg-Novi. For de som ikke vet mye om Montenegro, her kommer litt basic info: Ble selvstendig fra Serbia i 2006. Total befolkning (tall fra 2003) 620,145.

Dragana, meg, Julie og Jelena

Jeg overnattet til Jelena og familien. De var kjempegreie og hadde mye mat å by på. Vi var i Montenegro ei uke og montenegrinerne hadde satt opp en plan for hva i skulle finne på. Det ble utrolig bra og opplevelsesrik. Vi var med på vannpolo, fester, båttur, busstur opp den smaleste og skummleste veien i verden, trur til den Podgorica (hovedstaden med ca 170 000 innbyggere). Det kom to knuste ruter ut av turen, bitte bitte litt brunfarge og noen nye språkkunnskaper og sist men ikke minst vennskap ;)




Denne uken her har de samme elevene som vi bodde til (bortsett fra to, politiske grunner..), og to lærere fra skolen dratt for å besøke det kalde nord Norge, med en liten tur innom Sverige. Jelena bodde hos meg og jeg tror at hun også fikk oppleve Norge på den måten vi opplevde Montenegro. Selv om de hadde satt opp en bedre plan enn oss...skylder på lærerne for at Innherred Renovasjon og bondegårds besøk ble satt på planen.
I dag dro de igjen, ca ei time tilbake og vi kommer så klart til å savne de. En gang i framtida vil vi sikkert møtes men akkurat nå så vil nok de fleste komme tilbake til sitt vanlige liv igjen.

Jeg tror at alle er en tanke klokere etter å ha vært i et nytt land og vært vertsfamilie.
Avslutter med et bilde av oss alle (minus Denisa) med våre kule painted t-shirts på.



Cao og Hadebra!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Åh. savne alt allerede æ. bortsett fra klaginga å det der. Men bra du endeli tok dæ tia te å skriv om derre;)flink(Y)<3

Nathalie sa...

Hehe, følt at æ skull skriv om Montenegro prosjektet etter at dæm hadd forri, hadd itj tida før ;P

Unknown sa...

Åååja. de va jo lurt:) må si du har my lurt å kom me ja:P